2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Trend Micro, wereldwijd marktleider op het gebied van beveiliging van internetcontent, heeft zijn samenwerking met Cisco verder uitgebreid. Het bedrijf integreert zijn webbeveiligingsdiensten met het Integrated Services Router-platform (ISR) van Cisco.

Trend Micro biedt Cisco ISR-gebruikers hierdoor bescherming tegen steeds veranderende internetbedreigingen. Dit resulteert in een hogere medewerkersproductiviteit en betere bescherming van digitale gegevens.

Cisco IOS Content Filtering is een eenvoudig inzetbare service die wereldwijd real-time en ‘in-the-cloud’ webfilteringsdata distribueert naar Cisco ISR’s.

Kleine bedrijven, onderwijsinstellingen, filialen en retailers profiteren hiermee van de kosteneffectieve bescherming tegen webbedreigingen en kunnen een aanvaardbaar internetbeleid opstellen.

Cisco IOS Content Filtering, onderdeel van het Cisco IOS Integrated Threat Control-raamwerk, reguleert alle internetactiviteiten door de toegang tot bepaalde websites te beperken of te blokkeren. Trend Micro heeft een wereldwijd netwerk van onderzoeks-, service- en ondersteuningscentra dat permanente bescherming tegen internetbedreigingen mogelijk maakt. Dit netwerk vormt het fundament van de samenwerking tussen Trend Micro en Cisco.

De twee bedrijven kunnen zo klanten ondersteunen bij de verkleinen van de risico’s van onbelemmerd internetgebruik. Netwerkbeheerders kunnen met behulp van de routerbeheertool beleidsrichtlijnen voor beveiliging instellen op basis van meer dan 80 categorieën. Hiermee is de toegang tot internet te beperken.

Webbedreigingen zijn een enorm probleem, maar met de technologieën van Trend Micro voor bescherming tegen webbedreigingen en voor URL-filtering kunnen bedrijven voorkomen dat medewerkers schadelijke en ongepaste websites bezoeken. Hiermee minimaliseren ze een oneigenlijk gebruik van de bedrijfsmiddelen, eventuele juridische aansprakelijkheid en productiviteitsverlies.

Cisco IOS Content Filtering wordt geleverd als optionele abonnementsdienst voor de Cisco 800, Cisco 1800, Cisco 2800 en Cisco 3800 Series Integrated Services Routers. Cisco en zijn geautoriseerde kanaalpartners leveren en ondersteunen het pakket.

"Trend Micro en Cisco werken al vier jaar samen aan de levering van flexibele oplossingen voor netwerkbeveiliging. Deze beschermen bedrijven effectiever tegen complexe, onvoorspelbare en zich voortdurend uitbreidende webbedreigingen", zegt Punit Minocha, vicepresident Business Development van Trend Micro. "Trend Micro is verheugd met de bredere samenwerking met Cisco. Klanten van deze partij profiteren van zorgeloze beveiliging en kunnen zich richten op hun kernactiviteiten."

"We zijn erg bij met de intensivering van onze relatie met Trend Micro. Dit biedt ons de mogelijkheid Cisco ISR-gebruikers een betere bescherming te bieden", zegt Tom Russell, Senior Director Product Management bij de Security Technology Group van Cisco. "De integratie van de Trend Micro-technologie voor contentfiltering met ISR resulteert in krachtige netwerkbescherming."