3min

Tags in dit artikel

, ,

Cisco Systems introduceert vandaag de eerste serie routers die, met behoud van netwerksnelheid (wire-speed), gelijktijdig transport van data-, spraak-, video- en andere geavanceerde diensten integreren met beveiligingsoplossingen. Deze Integrated Service Routers (ISR) zijn beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf, grote organisaties en voor service providers. De nieuwe Cisco 1800, 2800 en 3800 series zijn gebaseerd op meer dan twintig jaar ervaring en innovatie. Deze routers bieden klanten niet alleen een infrastructuur voor snelle en veilige toegang tot de hedendaagse bedrijfskritische applicaties, maar beantwoorden ook aan de eisen die het communicatienetwerk in de toekomst stelt.

"Het integreren van spraak en beveiliging in één router is voor veel organisaties een goede manier om tijd en geld te besparen. Maar extra functionaliteiten mogen geen negatieve impact op de prestaties van het netwerk hebben. Deze geïntegreerde routers zullen organisaties helpen om efficiëntere en robuustere IP netwerken te bouwen zonder vertraging in de router," aldus Jeff Wilson van onderzoeksbureau Infonetics.

De ISR is beschikbaar in varianten voor het midden- en kleinbedrijf, grote organisaties en voor service providers, die de geïntegreerde spraak en beveiliging in abonnementsvorm kunnen aanbieden.

· Midden- en kleinbedrijf (MKB) – In lijn met Cisco’s SMB-Class solutions programma, helpen de 1800 en 2800 series het MKB (tot 250 werknemers) om veilige, betrouwbare en flexibele netwerken te bouwen die kunnen meegroeien met de ontwikkeling van de onderneming. Het routing platform geeft deze ondernemingen een betrouwbare basis voor toekomstige nieuwe IP-diensten rond spraak, video en data.

· Grote organisaties – Grote organisaties kunnen nu hun data-, beveiligings- en IP communicatiebenodigdheden in één enkel systeem onderbrengen dat gemakkelijk te installeren en te configureren is, waardoor netwerkkosten en complexiteit gereduceerd worden. Met de zogenoemde Business Ready Branche oplossingen levert Cisco ontwerphandleidingen, referentie-architecturen en ondersteunende diensten.

· Service Providers – Service Providers kunnen snel en kostenefficiënt beheerde spraak-, video-, beveiligings- en datadiensten aanbieden aan bedrijven van verschillende omvang. Met een enkel flexibel en schaalbaar routing platform dat tegemoet komt aan de veranderende behoeften van grote en kleine organisaties en de betrouwbaarheid en beschikbaarheid die noodzakelijk is om service level agreements op af te sluiten.

Cisco’s ISR’s hebben:
o Ingebouwde VPN hardware encryptie en acceleratie;
o Versie 2.0 van Router & Security Device Manager (SDM) voor beheergemak;
o Een op Cisco’s IOS Software gebaseerde VPN firewall;
o Intrusion Prevention System (IPS) functionaliteit ingebouwd in de router, waardoor het netwerk voorzien is van een extra beveiligingsniveau.

Klanten kunnen extra netwerkmodules toevoegen voor betere prestaties van de VPN acceleratie, geavanceerde IPS en URL filtering. Deze uitbreidingsmogelijkheden bieden klanten bescherming van hun investering, ook als de vraag naar beveiliging en zelfverdediging van netwerken op termijn toeneemt.

Het zelfverdedigende netwerk
De nieuwe ISR is een belangrijk onderdeel van Cisco’s beveiligingsstrategie genaamd The Self-Defending Network. In deze zelfverdedigende netwerkstrategie is beveiliging een vast onderdeel van de gehele netwerkinfrastructuur met als resultaat dat netwerken in staat zijn bedreigingen te herkennen, te voorkomen en adequaat te reageren. De ISR beschikt over het meest uitgebreide portfolio beveiligingsoplossingen rechtstreeks geïntegreerd in de router, waardoor organisaties met één platform snel en veilig applicaties op het bedrijfsnetwerk kunnen uitrollen.

Prijs, beschikbaarheid en overige informatie
De Cisco ISR 1800 serie, 2800 serie en 3800 serie routers starten bij respectievelijk $1395, $1995 en $9500. De routers uit de 1800 en de 2800 serie zullen vanaf september 2004 beschikbaar zijn. De 3800 serie is vanaf oktober 2004 beschikbaar. Meer informatie over deze producten is te vinden in de Cisco Newsroom.