min

Tags in dit artikel

, ,

Mensen die gebruikmaken van Google AdWords moeten goed gaan opletten, want op dit moment zijn een aantal mensen bezig met een phishing-poging op deze gebruikers. Trend Micro meldt namelijk dat een aantal hackers het advertentiesysteem van Google onder vuur heeft genomen. Google AdWords is in principe alleen schadelijk voor bedrijven of particulieren die een website beheren.

De phishing-poging gaat als volgt te werk. Eerst worden er e-mail berichten verzonden naar gebruikers van Google AdWords. In deze e-mail wordt de gebruikers duidelijk gemaakt dat hun betaalinformatie niet meer correct is en dat deze zo spoedig mogelijk geüpdate moet worden.

Bij het doorgeven van de nieuwe betaalinformatie wordt er echter gebruik gemaakt van een onofficiële link die niet van Google zelf afkomstig is. Wanneer er toch op de link wordt geklikt, dan wordt men doorgestuurd naar een site die precies lijkt op de officiële site. De informatie wordt echter, zoals al te raden valt, verstuurd naar andere mensen met kwade bedoelingen.

Trend Micro heeft meer onderzoek gedaan naar deze aanval en is erachter gekomen dat deze onofficiële sites op verschillende plekken in de wereld gehost worden. Zo zouden de sites onder andere actief zijn in Canada, Brazilië en Roemenië.