SPAMfighter, producent van anti-spamsoftware weet te melden dat moederdag dit jaar het mikpunt van spammers zal zijn. Volgens SPAMfighter hebben spammers veel nieuwe trucjes bedacht om tijdens en voorafgaand aan moederdag veel ontvangers van spam te misleiden.

SPAMfighter heeft veel nieuwe moederdagtrucjes van spammers gesignaleerd. Dit kunnen spammails zijn die e-mailgebruikers verleiden tot de aanschaf van moederdagcadeaus. Het kan ook gaan om een link in een e-mail, die leidt naar een zogenaamde online video van de moeder van de ontvanger.

"Bij het bestoken van e-mailgebruikers maken spammers het liefst gebruik van bijzondere dagen en gevoelige onderwerpen", zegt Henrik Sorensen, CEO van SPAMfighter. "Moederdag is opnieuw een reden waarom e-mailgebruikers uiterst voorzichtig moeten zijn. De nieuwste versie van spambescherming is essentieel om deze bedreigingen de baas te kunnen zijn."

Spammers versturen via e-mail aanbiedingen voor moederdagcadeaus in de hoop dat onoplettende ontvangers ingaan op hun bedriegelijke aanbieding. SPAMfighter waarschuwt computergebruikers om niet te reageren op deze e-mails van onbekende afzenders. Door op de link in deze spammails te klikken, stelt de gebruiker zijn/haar computer namelijk open voor malware, phishing en in het ergste geval identiteitsdiefstal en gegevensverlies.

Spammers nemen voor oplichtingspraktijken ook vaak hun toevlucht tot gevoelige onderwerpen. In navolging van de recente naaktspams (‘naked spam’) sturen spammers nu ‘je moeder naakt’-spammails rond. Hierin claimen ze een video te hebben, waarin de moeder van de ontvanger naakt figureert. Wanneer de ontvanger klikt op de link in de e-mail om de video te zien, wordt malware ge├»nstalleerd op de computer.