Palo Alto Networks komt met Cortex eXtended Managed Detection and Response (XMDR) Specialization. Hiermee kunnen Managed Security Services Providers (MSSP) het Cortex XDR -product aan hun eigen dienstverlening koppelen en zo makkelijker SOC-diensten aanbieden.

Met de introductie van de Cortex eXtended Managed Detection and Response (XMDR) Specialization, in het NextWave-partnerprogramma wil de securityspecialist MSSP-partners makkelijker maken klanten en diens complete netwerken beter te beschermen tegen cyberbedreigingen en te regeren op incidenten. Vooral moet deze oplossing de MSSP-partners helpen bij het bieden van SOC-diensten aan hun eindklanten.

Uitgebreide beschermingsmogelijkheden

De Cortex eXtended Managed Detection and Response (XMDR) Specialization-oplossing helpt deelnemers aan het NextWave MSP-partnerprogramma met het combineren van de Cortex XDR-oplossing van Palo Alto Networks met hun eigen beheerde diensten. Hiermee kunnen zij hun klanten vervolgens gestroomlijnde SOC-diensten aanbieden en snel bedreigingen te lijf gaan.

De combinatie aan technologie en diensten levert onder meer complete visibility-, detectie- en responsemogelijkheden op voor de complete netwerkomgeving, endpoints en cloud assets. Ook belooft deze combinatie de beste bescherming en detectiemogelijkheden tegen cyberaanvallen. Verder krijgen klanten hierdoor de beschikking over gecertificeerde Cortex XMDR SOC-analisten en uitgebreide expertise op het gebied van beveiliging.

Strenge eisen aan partners

Voor het verkrijgen van deze oplossing en de daarbij behorende specialisatiestatus, moeten partners wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten zij over Cortex XDR-gecertificeerde SOC-analisten en ‘threat hunters’ beschikken die 24×7 beschikbaar zijn. Daarnaast moeten partners voldoen aan een aantal technische en sales-vereisten en hiervoor via examens gecertificeerd voor zijn.