1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een veelgehoorde klacht van antivirussoftware is dat het de computer een stuk trager maakt. Vooral de 2005- en 2006-edities van Norton veroorzaakten veel drag. De volgende versie van Symantecs beveiligingssoftware zou daar een einde aan moeten maken en dus een stuk lichter moeten zijn.

Hoewel Symantec de 2007- en 2008-edities al een stuk sneller maakte, was nog altijd de opstarttijd, scantijd en pc-snelheid veel te lang en te traag. Volgens Con Mallon, product marketing director van Symantec, behoort dat nu tot verleden tijd.

Waar de recentste versie zich installeert in 10 minuten, zal de volgende versie van Symantecs beveiligingssoftware dat doen binnen een minuut. Ook de pc-opstarttijd zal een stuk sneller worden, met maximaal 10 seconden vertraging. Een ander onderdeel dat op dieet gaat is de hardeschijfruimte. Van 400 MB naar 100 MB, wat nog altijd meer dan gemiddeld is. Verder wil Symantec ook de scantijden aanpakken.

Het wordt geen eenvoudige taak omdat elke aanpassing vraagt om veel wijzigingen in de software. "Vanuit een technisch perspectief, wordt dit zwaar," liet Mallon weten. De wijzigingen zullen eerst verschijnen in Norton Internet Security en Norton AntiVirus en later in Norton 360.