Begin deze maand maakte Microsoft bekend dat Windows Defender automatisch ingeschakeld zal worden wanneer geen virusscanner aanwezig is. Antivirussoftwarefabrikant Symantec springt hier nu handig op in, door te beweren dat de snelheid van Windows 8 positief wordt beïnvloed door de installatie van de eigen virusscanner.

Met behulp van de Norton-beveiliging van Symantec wordt Windows 8 sneller, zo beweert Collin Davis, hoofd van ontwikkeling bij Symantec. Het antivirussoftwarebedrijf zal later dit jaar een nieuwe versie van het bekend antiviruspakket op de markt zetten. Uit eigen onderzoek blijkt dat Windows 8 sneller wordt met behulp van deze scanner. Symantec testte Norton voor Windows 8 in de Consumer Preview en Release Preview van het nieuwe besturingssysteem.

Doordat Windows Defender standaard wordt ingeschakeld door Windows 8 wanneer er geen virusscanner gevonden wordt, zal Windows 8 trager worden. Symantec’s virusscanner is sneller dan Windows Defender en daardoor wordt de algehele snelheid van het systeem positief beïnvloed.

Een grote verbetering die Symantec heeft doorgevoerd in de Norton-software is dat er voortaan geen reboots meer nodig zijn bij de installatie van de antivirussoftware. Daarnaast wil Norton ‘versieloze’-updates gaan uitvoeren, wat betekent dat gebruikers niet meer handmatig hoeven te upgraden van bijvoorbeeld Norton Internet Security 2011 naar 2012. OEM-versies van Norton zullen een automatische updatefunctie krijgen.