1 min

Tags in dit artikel

,

Mozilla is in samenwerking met een onafhankelijke onderzoeker bezig met het ontwikkelen van een nieuwe model. Met dit model moet het mogelijk worden om de veiligheid van de Firefox en andere diensten van Mozilla meetbaar te maken.

Op dit moment wordt er alleen nog maar gekeken naar de hoeveelheid veiligheidslekken maar nog niet naar andere factoren. Zo moet het met het model mogelijk worden om de effectiviteit van het veilig programmeren te meten. Tevens wordt er gekeken naar het relatieve veiligheidsrisico voor de gebruiker over een bepaalde periode.

Het model zal nooit precies hetzelfde zijn als in de praktijk wordt ervaren. Toch ziet Mozilla voordelen in het gebruik van dit soort model. Mozilla kan namelijk met dit model zien wat er juist goed of fout gaat en dit in cijfers uitdrukken. Deze cijfers kunnen dan weer gebruikt worden om de diensten van Mozilla in de toekomst te verbeteren.

Hierover zegt beveiligingschef Window Snyder het volgende: "Ons doel in de eerste fase is een model ontwerpen dat in de toekomst kan groeien en ons kan laten zien wat werkt en wat niet."