1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De nieuwe beveiligings voorman van Firefox, die eerst voor Microsoft werkte, wil de beveiliging van de browser compleet anders aanpakken.

"We gaan ons richten op een nieuw initiatief dat kijkt hoe nieuwe features de beveiliging beinvloeden. We willen het risico voor Firefox verminderen door te evalueren welke ongebruikte features er zijn, om daarna die oude code te dumpen" zegt Window Snyder.

Een van de dingen die Snyder wil aanpakken heeft te maken met de codebase. Ze wil minder aanhangpunten geven aan het besturingssysteem of andere software.

"Als we een parsing routine vinden die eeuwen geleden was gebouwd om bestandsformaten te managen en nu nauwelijks wordt gebruikt, waar het gevaar voor een lek groter is dan de waarde van de feature, dan helpt het ons om die oude code te verwijderen".

Firefox zal niet vanaf de grond opnieuw worden opgebouwd, maar code van oude functies zal verwijderd worden en optioneel opnieuw geinstalleerd kunnen worden om de code zo kleiner te houden.

Wat een groot voordeel aan Firefox is, is de automatische patchfunctie.

"De meeste van onze gebruikers bevinden zich thuis, en doordat automatische updates standaard zijn ingeschakeld, kunnen we 90% van onze gebruikers binnen 8 dagen updaten".