1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Add-ons voor Mozilla Firefox die niet veilig, stabiel en transparant zijn, zullen in de toekomst door Mozilla geblokkeerd worden.

De browserontwikkelaar Mozilla werkt aan nieuwe richtlijnen voor add-ons en heeft een voorlopige versie geplaatst. "Add-ons worden vaak als voornaamste reden genoemd waarom gebruikers van Firefox houden en, hoewel ze gebruikers grote voordelen bieden, kunnen ze ook de oorzaak van vertragingen, instabiliteit en andere problemen zijn", zo vertelt Jorge Villalobos van Mozilla die de richtlijnen heeft opgesteld.

Met de nieuwe richtlijnen hoopt Mozilla problemen met add-ons eerder te vinden en op te lossen. Zo zijn de richtlijnen niet alleen voor ontwikkelaars bedoeld. Ook gebruikers zouden met behulp van de richtlijnen overtredingen kunnen identificeren en melden.

In de richtlijnen, die overigens voor zowel addons.mozilla.org als add-ons elders gehost gelden, staat dat add-ons zichzelf niet stiekem mogen installeren, geen crashes mogen veroorzaken, geen gegevens van gebruikers mogen versturen, geen beveiligingslekken mogen bevatten en te verwijderen moeten zijn en bij verwijdering ook echt alle bestanden van de add-on op moeten ruimen. Wordt daar niet aan voldaan, dan wordt de add-on in Firefox geblokkeerd.