1 min

API Security-specialist Noname Security gaat samenwerken met de Nederlandse branchegenoot iSOC24. Hiermee wil de Amerikaanse specialist zijn cloudgebaseerde platform verder beschikbaar maken in de Benelux-regio.

De samenwerking tussen beide partijen moet het voor bedrijven mogelijk maken API-risico’s in te schatten via het API Security-platform. Noname Security mikt hierover op een krachtig, compleet en makkelijk te gebruiken platform. Het API Security-platform detecteert alle gebruikte API’s in een netwerkomgeving, on-premises en in de cloud, en maakt een inventarisatie. Ook ontdekt het mogelijke aanvallen op de API’s, ziet het verdacht gedrag en constateert het verkeerde configuraties met behulp van gedragsanalyses.

Het platform voorkomt ook aanvallen en integreert volledig met andere onderdelen van de security-infrastructuur van bedrijven. Daarnaast valideert het platform API’s voordat ze worden uitgerold.

Overige functionaliteit

Verder analyseert het platform verkeer, om mogelijke problemen te vinden. Ook worden de applicatie- en infrastructuurconfiguraties onderzocht voor een betere uitvoerbaarheid van API Security, API runtime security en actieve API SDLC-testen. Hiermee worden alle shadow API’s en verkeerde configuraties van API’s gevonden voordat ze problemen opleveren.

Beide partners tevreden

Volgens Noname Security is iSOC24 de ideale partner voor het uitbreiden van de activiteiten in de Benelux. Ook iSOC24 is zeer in zijn nopjes met de samenwerking. Volgens de Nederlandse aanbieder van securitydiensten zorgt de samenwerking ervoor dat zijn klanten optimaal kunnen profiteren van de beste API Security-mogelijkheden.

Tip: Bedrijven kwetsbaar door slecht beveiligde API’s