1 min

Tags in dit artikel

, ,

API-securitybedrijf Noname Security blijft partners vinden. Deze keer kondigt het een samenwerking met IBM aan om klanten verder te beschermen tegen kwetsbaarheden, misconfiguraties en designfouten van software.

Het duo citeert onderzoek van Gartner, dat uitwijst dat de explosieve groei van API’s de potentiële cyber-doelwitten vergroot. Als communicatiemiddel tussen applicaties bevindt een API zich in een tussengebied binnen een netwerk, waar veelal onvoorziene cyber-risico’s voorkomen. De integratie van steeds meer applicaties met elkaar maakt dit bestaande probleem daarom relevant voor vrijwel het gehele bedrijfsleven en overheidsdiensten.

Extra niveau’s

De bestaande API Connect- en DataPower-oplossingen van IBM krijgen volgens het persbericht een boost op het gebied van API-security dankzij de samenwerking. Gebruikers kunnen met de tools gebruikmaken van ‘geavanceerde API-management-mogelijkheden.’ De software detecteert API’s automatisch en biedt inzichten over het gedrag hiervan. Zo kunnen organisaties voldoen aan eisen vanuit de wetgeving omtrent compliance.

Mede-oprichter en CTO van Noname Security Shay Levi denkt dat de samenwerking zorgt voor een ‘best in class’ API-security-oplossing. “We verheugen ons op het nauw samenwerken met IBM om ze te helpen met het beschermen van klanten tegen groeiende API-security-dreigingen.”

Noname maakt aardig wat aankondigingen over samenwerkingen deze week. Zo liet het eerder weten gebruik te gaan maken van gespecialiseerde Intel-hardware voor de acceleratie van API-processen.

Lees ook: Noname en Wiz slaan de handen ineen