2min Security

Phishers slaan terug tegen vervuilers

Phishers zijn het beu dat steeds meer mensen op hun nagemaakte website valse informatie invoeren. Ze hebben daarom een manier bedacht om deze mensen aan te pakken.

Phishers slaan terug tegen vervuilersPhishers hebben steeds meer last van mensen die er een sport van maken om valse informatie in te voeren op phishingsites. Zo voeren sommige mensen scheldwoorden in waardoor het voor pishers moeilijk is de echte gegevens te scheiden van de valse gegevens.

De phishers hebben daarvoor nu een oplossing bedacht. Er is een soort zwarte lijst samengesteld met scheldwoorden en andere woorden die vaak misbruikt werden. Indien een van deze woorden door iemand wordt gebruikt zal de browser bestookt worden met exploits. De exploits maken de computer van de gebruiker weer een onderdeel van het botnet.

Tevens wordt er een net virusscanner genaamd Antivirus XP 2008 geïnstalleerd. Deze scanner detecteert allerlei bedreigingen maar nooit de infectie van de Asprox bot. Een tijdje terug werd er een trojan genaamd Zbot banking op de computer van de gebruiker geïnstalleerd. "In plaats van een vervelend programma, stuurde je stilletjes je bank- en creditcardgegevens naar de eigenaren van het botnet. Iets om over na te denken voordat je je frustratie botviert op de bad guys. Soms bijt de phish terug," aldus Joe Stewart van SecureWorks.

Bron:Security.nl