1 min

De Indiase Telecom Autoriteit (TRAI) is aan het onderzoeken of het mogelijk is om gebruikers te verplichten hun Wi-Fi-netwerk te beveiligen. Als het aan de Indiase overheid ligt komt dit verbod er snel.

Reden voor dit verbod is het gebruik van onbeveiligde netwerken door terroristen. Deze maken gebruik van onbeveiligde netwerken om aanslagen op te eisen. TRAI is nu bezig met het opstellen van bepaalde richtlijnen met betrekking tot authenticatie en beheer.

Niet alleen TRAI pleit voor een verbod op onbeveiligde netwerken. Ook andere inlichtingendiensten uit India pleiten al langere tijd voor een verbod. Ook het Ministerie van Binnenlandse zaken ziet zo’n verbod wel zitten. Ze willen dat internetproviders de gebruikers verplicht om het netwerk te beveiligen.

Volgens de Indiase vereniging van Internet Service Providers doen ze al hun best om de netwerken te beveiligen. "ISP’s nemen zelf maatregelen om WiFi-verbindingen te beveiligen. Alle ISP’s installeren AAA servers en firewalls. Maar als je naar de terreurberichten kijkt, waren ze vanaf gehackte of open WiFi-accounts gestuurd. Er is niets wat we daar tegen kunnen doen," aldus Rajesh Chharia.