min

Tags in dit artikel

,

McAfee heeft een fout in zijn virusscanner verholpen waardoor een component van Windows Vista per ongeluk als Trojaans paard werd aangezien.

Als gevolg van de update die op maandag uitgebracht werd, werd de IME-console van Windows Vista als een wachtwoordstelend Trojaans paard aangezien. Afhankelijk van de instellingen werd het Trojaans paard door gebruikers waarschijnlijk in quarantaine gezet of verwijderd.

Een dag later loste het beveiligingsbedrijf de problemen met een nieuwe definitie-update op. Deze update zorgde ervoor dat McAfee weer het verschil zag tussen echte malware en de IME-console, zo wordt ook uitgelegd op de website van het viruslab van McAfee.

False positives vanwege verkeerde virushandtekeningen komen regelmatig voor, en niet alleen bij McAfee. Zo heeft ook Symantec meerdere malen pc’s onklaar gemaakt met een verkeerde update. Twee maanden geleden maakte McAfee echter eenzelfde fout, toen categoriseerde het de plug-in Microsoft Office Live Meeting als een Trojaans paard.