1 min

Tags in dit artikel

, ,

Beveiligingsbedrijf McAfee waarschuwt mensen voor een softwarebug in een van zijn producten. Door deze kwetsbaarheid staan computers wagenwijd open voor hackers waardoor ze een PC kunnen gebruiken om spam te verspreiden.

Dat meldt McAfee op zijn weblog. Het bedrijf benadrukt dat het slechts om één van zijn beveiligingsproducten gaat: Saas for Total Protection. Het is een webbased serviceproduct die klanten tegen verborgen virussen in e-mails en op websites moet beschermen. Volgens een woordvoerder is tenminste één klant het slachtoffer geworden van deze softwarebug.

McAfee zegt dat het al maatregelen heeft getroffen om nog meer slachtoffers te voorkomen. Het beveiligingsbedrijf verwacht dat het in de loop van vandaag, na deze aan uitvoerige tests te hebben onderworpen, een patch zal distribueren die de bug moet verhelpen. Alle klanten die het product hebben gekocht en bij McAfee geregistreerd staan krijgen de patch automatisch opgestuurd.

Het is niet de eerste keer dat McAfee in opspraak raakt vanwege een softwarefout. In april 2010 bevatte McAfee’s antivirussoftwarepakket een bug waardoor een deel van besturingssysteem Windows XP als virus getypeerd werd. Hierdoor raakte computers van meer dan 100 grote bedrijven van slag.