1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

BitDefender en G Data hebben op vrijdag de dertiende een update uitgebracht waardoor ze beide Windows als een virus zagen.

Dankzij de update werd een essentieel Windows-onderdeel als malware bestempeld waardoor deze op veel pc’s verwijderd of verplaatst werd. Het bestand winlogon.exe werd namelijk als een Trojaans paard beschouwd met als gevolg dat de computer niet meer opgestart kon worden en gebruikers het bestand handmatig via de Windows-herstelconsole terug moesten zetten.

In het geval van G Data moesten gebruikers zelfs nog extra stappen uitvoeren naast het terugzetten van het verwijderde bestand om de computer weer werkend te krijgen. Beide fabrikanten erkennen de fout en boden nog dezelfde dag een verbeterde update uit.

BitDefender ging bovendien eergisteren nogmaals de fout in met het bestand wuauclt.exe, de Windows Update-client, die eveneens werd aangezien als een Trojaans paard. Ook dit probleem is verholpen middels een nieuwe update.

Overigens zijn BitDefender en G Data niet de enige die de fout ingaan met Windows. Recentelijk ging AVG nog de fout in waardoor de antivirusfabrikant Windows eveneens als een virus aanzag. Ook Trend Micro, avast!, McAfee en Microsoft hebben regelmatig last van false positives.