2min Security

Jongeren negeren regels IT-afdeling

Jonge werknemers negeren vaak de regels die de IT-afdeling in het leven geroepen heeft. Een deel weet niet dat deze regels er zijn, een ander deel negeert ze bewust.

Dit blijkt uit een onderzoek van Accenture onder vierhonderd Amerikaanse jongere tussen de 14 en 27 jaar. Hiervan hadden 169 jongeren een baan. Zo’n veertig procent van de ondervraagden gaf aan zich bewust te zijn van de regels met betrekking tot het vrijgeven van werkgerelateerde informatie. Ongeveer zes procent gaf een deze bewust te negeren terwijl 31 procent niet weet of er regels zijn. In slechts zeventien procent van de gevallen was de ondervraagden zeker dat dergelijke regels niet bestonden.

Jongeren negeren regels IT-afdelingDe jongeren ergeren zich vooral aan de regels die het gebruik van hulpmiddelen beperken. De ondervraagden gaven aan dat ze vaak gebruik maken van hulpmiddelen die niet door het bedrijf ondersteund worden. Zo gebruikt 39 procent een eigen telefoon en niet die van het werk. Ook maakt 27 procent gebruik van instant messengers en sociale netwerken terwijl dit niet door het bedrijf ondersteund wordt.

Vooral de jongeren tussen de 17 en 23 jaar lappen de regels aan hun laars. Bijna 75 procent geeft aan wel eens gebruik te maken van online applicaties of gratis verkregen software. Deze applicaties worden niet door het bedrijf ondersteund. De ondervraagden gaven aan dat ze dit deden omdat de applicaties vaak niet aan hun eisen voldoen of zelfs niet door het bedrijf aangeboden werden.

De ondervraagden gaven tevens aan dat ze verwachtten dat de werkgever ondersteuning biedt aan de nieuwste technologieën. Het gaat om 52 procent van de ondervraagden. Er is hierin nog onderscheidt te maken tussen de jongere en de oudere werknemers. 56 procent van de ondervraagden tussen de 17 en de 23 jaar heeft behoefte aan deze ondersteuning. Bij de ondervraagden tussen de 23 en 27 jaar ligt dit percentage zelfs op 66 procent.

Bron:Automatisering Gids