Paladin Cloud is nu beschikbaar. Het platform herkent en beveiligt alle databronnen van een cloudomgeving, waaronder repositories, API gateways en Kubernetes clusters.

Cloud security is uitdagend. API’s en integraties worden op schaal gebruikt, waardoor het overzicht van afzonderlijke systemen verloren kan gaan. Misconfiguraties en kwetsbaarheden glippen onder de radar. Paladin Cloud pakt het probleem aan.

Het platform werd onlangs gelanceerd. De technologie begint met een automatische scan van alle componenten waaruit een cloudomgeving bestaat, waaronder repositories, API gateways en Kubernetes clusters. Gebruikers voeren een securitybeleid in, waarna de technologie elke overtreding herkent. Denk aan misconfiguraties, verdacht verkeer en ongeautoriseerde toegang.

AWS, Azure en Google Cloud worden ondersteund, maar aangezien Paladin open-source is, kan het platform naar on-premises omgevingen worden uitgebreid. De eerste versie is op GitHub beschikbaar. Het platform bevat een UI, klaargemaakte security policies, alerts op basis van prioriteit en role-based access control.

Paladin beschrijft het concept als ‘security-as-code’. De term is afgeleid van ‘infrastructure-as-code’. Dergelijke technologie maakt het mogelijk om workloads op dezelfde manier uit te rollen op de hardware van diverse leveranciers. AWS Lambda en HashiCorp Terraform zijn voorbeelden. Paladin doet hetzelfde met security. Het platform maakt het mogelijk om security op dezelfde manier toe te passen in diverse cloudomgevingen.

Dienstverlening

Oprichters Daniel Deeney en Steve Hull ontvingen onlangs 3,3 miljoen dollar aan groeigeld. Samsung Next en T-Mobile Ventures droegen bij. De oprichters gebruiken het geld voor de ontwikkeling van een SaaS-model. Het huidige team is klein. Het bedrijf heeft geen capaciteit om klanten te helpen bij het configureren, hosten en gebruiken van de technologie. Dat willen de oprichters veranderen.

Op dit moment heeft het bedrijf één zakelijke klant. De rest van de gebruikers zijn developers die het platform op eigen initiatief uitrollen. Zij nemen de hosting, integraties en het onderhoud voor rekening. Paladin zoekt naar medewerkers om die processen voor klanten uit te voeren. Het bedrijf wil een managed dienst aanbieden, waarbij het platform open-source blijft en gebruikers niet bij infrastructuur stil hoeven te staan.