PlayStation Home, dat zich op dit moment nog in bèta bevindt, heeft het nu al moeilijk. Naast de connectieproblemen is de software nu ook gecrackt.

Ontwikkelaars zijn er namelijk in geslaagd om lekken in PlayStation Home uit te buiten zodat zij toegang hebben tot meer opties in de Second Life-achtige virtuele wereld dan Sony eigenlijk voor ze in gedachten had.

De crack maakt gebruik van Apache-webservers en het doorsturen van DNS-verkeer zodat gebruikers in staat worden gesteld om eigen video’s te kijken en om tekst en muziek te veranderen naar eigen wens.

Een tweede crack stelt de gebruiker in staat om elk bestand van de PlayStation Home-servers te downloaden, zoals een gebruikersprofiel, avatar of de digitale verschijning van andere Home-gebruikers.

Echter is de derde crack het ergste van de drie. Deze geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om bestanden naar de Home-servers te uploaden en om ze te verwijderen. Deze ontwikkeling maakt de dreiging dat de crack wordt gebruikt om malware te verspreiden of om de servers van Sony offline te halen aannemelijk.

Er doen geruchten de ronde dat Sony van plan is om Home open te gooien voor third-partyontwikkelaars om extra functies voor het online universum te bouwen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat tweaks en hacks minder serieus zijn en niet tot schade kunnen leiden.

Het is onbekend of de lekken ook aanwezig zijn in versie 1.05 van PlayStation Home die sinds vandaag beschikbaar is gekomen en zich bij elke Home-gebruiker aanbiedt als update.