2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft de laatste tijd alsmaar naar meer redenen gezocht om de consument in te laten zien dat haar console ook het geld waard is. Eén van de redenen die Sony gegeven heeft was het sociale netwerk, Home genaamd. Dit netwerk is nu eindelijk, naar een lange tijd van vertraging gelanceerd als beta-versie.

De PlayStation 3-eigenaars kunnen toegang verschaffen tot Home door te klikken op het Home-icoon in de PlayStationNetwork-kolom van XMB. Ook raadt Sony aan om een USB-toetsenbord of een bluetooth headset aan te sluiten alvorens men Home opstart. Op dit moment is Home wel nog altijd in beta. Wel geeft de elektronicagigant aan dat eerdere testers al "hartstikke veel tijd, deelname, moeite en passie" in de huidige versie hebben gestoken. Toch staat Home op dit moment nog in haar kinderschoentjes.

"Home zal zeer snel groeien, veranderen en ontwikkelen – en dat is allemaal gebaseerd op jullie feedback," zo liet het bedrijf haar gebruikers weten. Home moet misschien ook wel zeer snel groeien om de features die Microsoft haar gebruikers op die moment al aanbiedt te kunnen bijbenen.

Sony zelf beschrijft Home als een 3D sociale gamingcommunity die PS3-gebruikers in staat staalt elkaar te ontmoeten, met elkaar te chatten en samen spellen te spelen. "Je kunt je persoonlijke avatar ontwerpen, je eigen appartement aankleden, mini-games spelen, winkelen, video’s kijken, naar speciale evenementen gaan en nog veel meer," zo vertelde het bedrijf.
Spelers kunnen elkaar ontmoeten in de Central Plaza en reizen door een virutele wereld die voorzien is van bowlingbanen, arcaderuimtes, andere publieke ruimtes en de appartementen van de spelers zelf. Daarnaast is het ook mogelijk om, net zoals bij de vernieuwde Xbox Live-service die uitgekomen is op 19 november, met elkaar te communiceren via spraak of tekst en samen plannen om een spel online te spelen.

De elektronicagigant vertelde dat de service vooral bedoeld is om in contact te komen met elkaar en samen spellen te kunnen spelen met vrienden. Het besefte wel dat het waarschijnlijk geen mensen aan zou trekken die nieuw waren op het consolegebied. Speciaal voor deze mensen heeft Sony ook een tutorial ingebouwd om de nieuwe spelers bekend te maken met de besturing en werking.
Doordat er al een tijdje een gesloten beta is geweest, is Home op dit moment al "bewoond" door een redelijk aantal mensen.