PlayStation Home stond op de planning voor oktober dit jaar. Sony moet echter terugkrabbelen en heeft het uitgesteld naar de lente van het jaar 2008.

Op de Tokyo Game Show werden vooral positieve dingen verteld. Zo kondigde men bijvoorbeeld de DualShock 3 controller voor de PlayStation 3 en nieuwe PSP Remote Play mogelijkheden aan. Er was echter ook één punt van teleurstelling, Sony liet namelijk weten dat PlayStation Home uitgesteld is naar de lente van volgend jaar.

Hirai bood gelijk zijn excuses aan voor het uitstel, hij vertelde dat dit uitstel plaats vindt omdat de ontwikkelaars de gebruikersinterface nog iets meer willen perfectioneren.

Geheel als verassing kwam de aankondiging echter niet. Via een anonieme PlayStation Home bèta-tester heeft men namelijk al vernomen dat een aantal mogelijkheden ervan namelijk achter op schema liggen. Geen enkele van de beloofde functies konden ook getoond worden op de E3 eind augustus.

PlayStation Home werd voor het eerst getoond op de Games Developer Conference in maart. Op dat moment bevond het zich in een gesloten bèta en vertelde men dat het in oktober dit jaar uit zou komen. Uit nieuwe gegevens blijkt dus dat Sony haar belofte niet waar kan maken en dat veel PS3-gebruikers teleurgesteld moeten wachten tot de lente.