2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Home, Sony’s virtuele wereld voor de PlayStation 3, is wederom uitgesteld. Het bedrijf verwacht de gratis add-on voor zijn console nu in de herfst van dit jaar uit te kunnen brengen.

Sony kondigde Home vorig jaar maart aan en sinds april 2007 wordt het spel in een gesloten omgeving getest door een aantal bèta-testers. Destijds liet het bedrijf ook weten de virtuele wereld in de herfst van 2007 vrij te willen geven, maar afgelopen september liet Sony weten dat die releasedatum niet haalbaar was. De release werd daarom uitgesteld tot de lente van 2008, maar naar nu blijkt is dat ook niet haalbaar.


Zoals Sony Benelux tijdens de persbijeenkomst voorjaar 2008 al aangaf is het uitstel niet te wijten aan technische problemen, maar aan het feit dat Sony Home pas op de markt wil brengen als het helemaal klaar is en voldoet aan de eisen van het bedrijf. "We snappen dat we huidige en toekomstige PS3-eigenaren vragen om nog wat langer te wachten, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat de dienst nog wat verfijnd moet worden om een betere game-ervaring te kunnen bieden", aldus Kazuo Hirai, President en CEO van Sony Computer Entertainment.

Het bedrijf heeft nog geen exacte releasedatum genoemd, maar het verwacht de open bèta rond de herfst van dit jaar vrij te kunnen geven. Tot die tijd zal Sony het aantal testers voor de gesloten bèta verder uitbreiden, de inschrijving hiervoor wordt binnenkort geopend.

Wat is Home?
Home is een gratis online virtuele wereld voor bezitters van een Playstation 3. Voor meer informatie bekijk de trailer: