1 min

Tags in dit artikel

, ,

Kaspersky werkt aan een nieuwe versie van het Mobile Security-pakket. Dit pakket is inmiddels toe aan versie acht en de beta-versie wordt gelanceerd tijdens de Mobile World Congress 2009, een beurs over mobiele ontwikkelingen.

Het Mobile Security-pakket beschermt gebruikers van een mobiele telefoon tegen ongewenst kwaad, zoals sms-spam en malware. "Cybercriminelen zijn continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om hun zakken te vullen. Smartphone-gebruikers zijn de volgende lucratieve doelgroep," zegt Dick Gehéniau, Managing Director van Kaspersky Lab Benelux. "Met onze nieuwe Mobile Security 8.0-oplossing onderstrepen wij ons streven om ook mobiele gebruikers op een doeltreffende manier te beschermen tegen de gevaren van cybercrime."

De nieuwe Kaspersky Mobile Security onderscheidt zich van andere pakketten door de functies Anti-theft en SMS-finder. Waarbij de laatste functie, SMS-finder, ervoor zorgt dat men zijn of haar telefoon terug kan vinden als deze gestolen is. De telefoon stuurt dan namelijk een smsje uit met waar het toestel zich bevindt, dit werkt alleen als het toestel GPS heeft. Het kan ook anders werken, bijvoorbeeld wanneer ouders willen weten waar hun kind uithangt. De Anti-theft-functie zorgt ervoor dat men, door een sms’je te sturen naar de telefoon, de telefoon kan blokkeren en / of wissen. De gegevens worden van de telefoon verwijderd wanneer er een sms’je verstuurd wordt met daarin een codewoord.