Inleiding

Het Russische Kaspersky, dat pas elf jaar bestaat was er dit jaar vroeg bij met de nieuwe versies van zijn consumentenproducten. Kaspersky is relatief nieuw als het aankomt op internetsecuritypakketten. Hoewel het met versie 5.0 al een soort ‘suite’ had, eigenlijk niets meer dan drie losse applicaties, was het nooit echt een goed geïntegreerd programma.

Toch wist het toen al menigeen te verbazen. Kaspersky behoorde en behoort misschien wel nog steeds tot de topklasse als het aankomt op het vinden van virussen. Ook was het niet een van de zwaarste programma’s, maar wel een van de stabielste. En wie zal dat gegil van versie 5.0 niet vergeten dat elke keer werd afgespeeld als er een virus werd gevonden?

Met versie 6.0 kwam daar verandering in en werd Kaspersky ineens een serieuze speler op de securitysuitemarkt. Het was toen dat Kaspersky vooral veel bekendheid won vanwege zijn snelle updates en goede detectie. Inmiddels zijn we twee versies verder en heeft Kaspersky flink wat ervaring opgedaan en dus ook hopelijk de suite wat bijgeschaafd en nieuwe functies geïntroduceerd.

Nu zijn we dus aanbeland bij versie 8.0, of zoals Kaspersky het noemt omdat iedereen het doet, versie 2009. Hoe de zaken er nu precies voorstaan lees je de komende vier pagina’s.