2min Security

Zoom introduceert ‘bring your own key’-versleuteling

Zoom introduceert ‘bring your own key’-versleuteling

Zoom voegt ‘bring your own key’-versleuteling toe om de cyberveiligheid van gebruikers te verbeteren.

De populariteit van Zoom explodeerde tijdens de pandemie. Steeds meer organisaties en scholen gebruikten het videoconferencing-platform voor dagelijkse taken. Met verloop van tijd liep de software tegen het ene na het andere securityproblem aan. Zoom lanceert een nieuwe functie om de veiligheid van klanten te verbeteren.

‘Bring your own key’ encryption

De Zoom Customer Managed Key stroomlijnt het versleutelingsproces. De functie is gericht op klanten in gereguleerde sectoren. De introductie ondersteunt Advanced Encryption Standard (AES) 256-bit Galois/Counter Mode. Naast cyberveiligheid verbetert de standaard de prestaties van gebruikers.

De meeste softwarediensten gebruiken versleuteling als veiligheidslaag, maar ook sleutels zijn te kraken. De Customer Managed Key vermindert de kans op gegevensverlies. Cloudplatforms kunnen zich beter wapenen tegen diefstal.

“Customer Managed Key stelt gebruikers in staat om hun eigen encryptiesleutels in te zetten voor het versleutelen van bedrijfsmiddelen als cloudopnames, voicemails en agendatoegang”, aldus Zoom.

De release maakt het mogelijk om vergaderingen en sessies te versleutelen met een eigen sleutel. De beheerder van de vergadering kan de sleutel via het security-tabblad verstrekken aan deelnemers. Data privacy is een groeiende zorg, en de nieuwe functie draagt bij aan de cyberveiligheid van cloudplatformen en SaaS-oplossingen.