2min

Tags in dit artikel

, , ,

Veel Nederlandse bedrijven vinden Secure Access Service Edge (SASE) de belangrijkste cloudgebaseerde security- en connectiviteitsoplossing voor de toekomst. Dit stelt Telindus in een onderzoek.

Volgens de IT-dienstverlener en -integrator vindt bijna driekwart van de Nederlandse IT-managers dat SASE de securitytechnologie voor de toekomst is. 40 procent van de respondenten gaat zelfs een stapje verder en geeft aan dat deze geïntegreerde security- en connectiviteitsoplossing een revolutie is als het om netwerkbeveiliging gaat.

Inhoudelijk vaak onbekend

SASE is een cloudgebaseerde security-architectuur die voor veilige toegang zorgt tot applicaties en data. Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de respondenten al goed met deze nieuwe security-architectuur bekend zijn. Bijna de helft geeft echter aan de term wel te kennen, maar nog niet inhoudelijk goed op de hoogte te zijn wat deze security-architectuur precies doet.

Voordelen SASE

Opvallend is echter dat ondanks de slechte inhoudelijke kennis van SASE, een zeer ruim percentage van de respondenten aangeeft dat SASE voor hun bedrijven heel relevant is. Iets meer dan de helft verwacht met de architectuur de bedrijfsresultaten te verbeteren. Vooral nu security door de toenemende cyberaanvallen steeds complexer wordt in de ogen van de respondenten.

Een ander in het Telindus-onderzoek genoemd voordeel van de security-architectuur is dat SASE het bedrijven mogelijk maakt een beter beveiligde externe en mobiele toegang tot de bedrijfsapplicaties en -data mogelijk te maken.

Verder geeft nog twee op de vijf respondenten aan dat zij zonder SASE waarschijnlijk moeilijk kunnen concurreren met bedrijven die wel deze security-architectuur hebben omarmd.

Tip: GTT goed gepositioneerd om SASE te bieden in een dynamische wereld