1 min

Tags in dit artikel

, ,

Tanium introduceert Tanium Benchmark, waarmee bedrijven overkoepelende inzichten krijgen in de veiligheid en de operationele risico’s van verbonden devices.

Tanium Benchmark is een tool waarmee security teams op een goedkopere en vooral minder complexe manier operationele risico’s van met bedrijfsnetwerken verbonden devices kunnen aanpakken. De tool moet helpen bij het prioriteren van deze operationele risico’s, security-experts effectiever laten samenwerken en uiteindelijk actie ondernemen.

Hoe werkt Tanium Benchmark?

Tanium Benchmark wordt ondersteund door het XEM-platform van Tanium. De oplossing bepaalt real-time risico-scores door up-to-date data te analyseren vanuit de miljoen endpoints van klanten die door de securityspecialist worden beveiligd.

De oplossing vergelijkt de endpoint-meetgegevens van gebruikers met vergelijkbare gegevens uit dezelfde branche. Op basis hiervan wordt een baseline vastgesteld voor verdere meetactiviteiten en evaluaties. Ook zorgt Tanium Benchmark voor de juiste ‘just-in-time’ gegevens waarmee IT-beheerders, riscio- en security teams de directie van informatie kunnen voorzien voor het nemen van betere beslissingen.

Overige mogelijkheden

Andere mogelijkheden van de oplossing zijn het beheren en in de gaten houden van de gezondheid van devices en het proactief aanpakken van risico’s op basis van meer dan 20 verschillende meetgegevens. Denk in dit laatste geval aan kwetsbaarheden, nog te implementeren patches en risico’s voor ‘zijwaartse bewegingen’.

Uiteindelijk kunnen gebruikers op basis van deze gegevens accurate en effectieve beslissingen nemen voor het verbeteren van hun ‘risk posture’.

Tip: Tanium kondigt integratie met Microsoft Sentinel aan