2min

Lookout en HPE Aruba gaan samenwerken voor het bieden van een best-of-breed SASE-architectuur. Hiervoor worden het Lookout security service edge (SSE)-platform en het HPE Aruba EdgeConnect Enterprise SD-WAN platform met elkaar geïntegreerd.

De integratie tussen de platforms moet bedrijven een betere SASE-architectuur opleveren. Deze architectuur is een gecombineerde ‘best-of-breed’-oplossing die een geïntegreerd securityplatform moet opleveren. Het platform bestaat uit een secure web gateway, een cloud access security broker, zero trust network access (ZTNA) en bescherming tegen dataverlies (DLP).

Voordelen

Belangrijke voordelen van het platform zijn een veilige toegang tot data en applicaties vanaf iedere locatie. Het platform beschermt hiervoor met een adaptief toegangsbeleid iedere applicatie, cloudomgeving, device en gebruiker tegen interne en externe bedreigingen, ongeautoriseerde toegang en mogelijk misbruik.

Ook helpt het gebruik van het HPE Aruba EdgeConnect Enterprise bedrijven met het automatisch via workflows aanmaken van veilige en beschikbare IPSec tunnelparen tussen hun bedrijfsfilialen en het Lookout SSE platform. Deze IPSec-tunnels hoeven niet meer handmatig te worden aangemaakt wanneer er een nieuw filiaal opent of nieuwe applicaties worden gebruikt. Ook wordt hiermee het beheer van site-connectiviteit vereenvoudigd.

Daarnaast biedt het platform een verbeterd inzicht in alle eindgebruikersactiviteiten. HPE Aruba-gebruikers kunnen nu met Lookout SSE meer te weten komen over de securitystatus van devices, IP-adressen en van de gebruikerscontext. Dit wanneer gebruikers toegang hebben tot bedrijfsapplicaties en -gegevens, of het internet in het algemeen. Op deze manier kunnen bedrijven ook de activiteiten van eindgebruikers controleren, controle en inzicht verkrijgen in het gebruik van schaduw-IT of niet geautoriseerde applicaties en monitoren op interne en externe dreigingen.

Geen invloed op prestaties

Verder biedt het gecombineerde platform betere prestaties voor toegang tot cloudgebaseerde applicaties en SaaS-diensten. Met het gezamenlijke platform kunnen eindgebruikers van HPE Aruba EdgeConnect Enterprise SD-WAN ‘backhauling’ van het dataverkeer voor cloud- en SaaS-apps voorkomen. Ook kunnen zij nu policies afdwingen en het volledige inzicht behouden, zonder dat dit van invloed is op de prestaties, zoals latency.