1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Fortinet heeft in het derde kwartaal een omzetstijging van 32,6 procent naar een totaal van 1,17 miljard euro (1,15 miljard dollar) geboekt. De securityleverancier zette meer producten af, maar ook de dienstverlening noteerde een omzetgroei.

Uit de kwartaalcijfers blijkt de sterke omzetgroei. In hetzelfde kwartaal van vorig jaar kwam de omzet nog uit op 887 miljoen dollar.

Een belangrijke groeifactor is het zich sterk uitbreidende dreigingslandschap, aldus Fortinet. Daarnaast spelen ook de groeiende integratie van de security- en netwerkomgevingen en een consolidatie van leveranciers en producten een rol. Verder geeft Fortinet aan dat zijn focus op het vaker aanbieden van diensten aan klanten een rol heeft gespeeld voor de goede omzetresultaten.

Resultaten segmenten

Wanneer specifiek naar de omzet van marktsegmenten wordt gekeken, geeft Fortinet aan dat inderdaad de dienstensector in het afgelopen kwartaal de hoogste omzet noteerde; 681,8 miljoen dollar. Dit is een groei van 28,4 procent vergeleken met een jaar eerder.

De omzet uit de productendivisie groeide met 39 procent naar een totaal van 468,7 miljoen dollar wel het hardst.

Ook de verwachtingen voor het vierde kwartaal van dit jaar en heel 2022 zien er volgens Fortinet goed uit. Voor het vierde kwartaal verwacht Fortinet een totale omzet van tussen de 1,275 miljard dollar en 1,315 miljard dollar. Voor heel 2022 moet de omzet rond de 4,5 miljard dollar uitkomen.

Tip: Moderne omgevingen kunnen niet meer zonder security fabric