Fortinet heeft over 2021 mooie financiële cijfers geboekt, zo blijkt uit de recente jaarcijfers. De omzet steeg met meer dan een kwart vergeleken met 2020. Het bedrijf overtreft daarmee de verwachtingen.

Uit de jaarcijfers blijkt dat de securityspecialist zijn omzet flink zag toenemen. De jaaromzet over 2021 nam met 29 procent toe tot een totaal van 2,9 miljard euro (3,34 miljard dollar). In 2020 bedroeg de totale omzet 2,59 miljard dollar.

Meer omzet uit diensten

De meeste omzet haalde Fortinet uit diensten, de meeste groei werd uit producten gehaald. De omzet uit dit segment bedroeg in totaal 2,09 miljard dollar. Het betreft een toename van 24,4 procent vergeleken met 2020. De omzet uit securityproducten bedroeg vorig jaar 1,26 miljard dollar. Het gaat om een toename van 36,9 procent ten opzichte van het voorafgaande jaar. In het vierde en laatste kwartaal van 2021 boekten juist de diensten meer omzet dan producten.

Volgens de securityspecialist zijn de goede jaarcijfers vooral te danken aan de goede producten en diensten die het levert. In een commentaar geeft oprichter en CEO Ken Xie  aan dat de geïntegreerde en single platformstrategie van de Fortinet blijkbaar bij klanten aanslaat. Vooral wanneer zij hun bedrijfsnetwerken tegen een breed scala aan aanvalsvectoren willen beschermen.

Voor de nabije toekomst is de CEO zeer positief. Dankzij de roadmap van het bedrijf en de toegenomen aandacht van bedrijven voor het verbeteren van hun cybersecurity, wordt meer groei verwacht.

Tip: Fortinet wil networksecurity in 2022 nog hoger op de agenda krijgen