Norman heeft gisteren een SDK van zijn Sandbox-systeem de deur uitgedaan. De SDK moet programmeurs helpen om applicaties te ontwikkelen die gebruik maken van de Sandbox, de software development kit (SDK) bevat verschillende API’s en documentatie.

De Sandbox-technologie van Norman is diverse malen in de prijzen gevallen. De techniek van Norman is namelijk vooraanstaand en wordt gebruikt door diverse grote namen, zoals F-Secure en Microsoft. De Sandbox van Norman zorgt ervoor dat bedrijven een betere beveiliging kunnen garanderen, ook kan de Sandbox gebruikt worden om te kijken wat voor schade een virus aanricht.

"De schaalbaarheid maakt de SandBox SDK tot een uiterst flexibele en krachtige aanvulling op bestaande veiligheidsoplossingen", zegt Michael Theuerzeit Product Marketing Manager van Norman Benelux. "De markt vraagt al langere tijd om dergelijke oplossingen. We zijn verheugd deze SDK te kunnen aankondigen."

De Sandbox-technologie zorgt ervoor dat er een ‘computer’ wordt nagebootst. Er ontstaat een eigen stukje op het besturingssysteem en alleen daarin werkt de applicatie die gedraaid wordt in de Sandbox. Hierdoor kunnen applicaties getest worden zonder dat ze het systeem omzeep kunnen helpen, de applicatie kan immers niks buiten de Sandbox. Wanneer een programma acties uitvoert die SandBox als verdacht beschouwd, wordt dat programma gemarkeerd als kwaadaardig. Hierdoor levert deze technologie ook bescherming tegen nieuwe, onontdekte of ‘day zero’-bedreigingen.