Inleiding

De huidige versie van de Norman Security Suite is alweer een tijdje uit. Ongeveer al meer dan een jaar zelfs. Norman staat er namelijk om bekend zijn software maar sporadisch te updaten. Het heeft zelfs versie 6.0 overgeslagen omdat de ontwikkeling ervan te lang duurde, dus is het bedrijf maar meteen doorgegaan naar versie 7.0.

Maar desalniettemin is Norman geen onbekende in Nederland, Europa en zelfs in de wereld. Tenminste, vroeger was dat zo. Als je het vandaag de dag het over Norman hebt, denken veel mensen dat je eigenlijk Norton bedoelt. Maar Norman bestaat nog steeds en had vroeger zelfs een contract bij de Amerikaanse overheid.


Norman is een van de vele Europese antivirusbedrijven en komt uit Noorwegen. Het bedrijf is in 1984 opgericht en houdt zich bezig met databeveiliging, waaronder dus ook beveiliging van desktops. Het bedrijf doet tevens aan biometrische beveiliging en levert USB-sticks die twee vingerafdrukken nodig hebben voor autorisatie.

Ook is het bedrijf bekend van de Sandbox-technologie. Een mooie naam voor een reeds overgenomen technologie. Dit is namelijk de technologie waarmee Norman onbekende virussen opspoort, iets wat de concurrenten tegenwoordig al beter kunnen. Hopelijk heeft het nog andere dingen in petto…