1 min

Palo Alto Networks heeft zijn Medical IoT Security-oplossing op basis van Zero Trust geïntroduceerd. Hiermee komt het tegemoet aan het toenemende gebruik van verbonden medische devices voor het verbeteren de patiëntenzorg.

Volgens de securityspecialist neemt het gebruik van digitale en met het internet verbonden medische apparatuur de laatste jaren flink toe. Denk daarbij aan diagnostische- en bewakingssystemen, ambulance-apparatuur en chirurgische robots. Ook deze apparatuur vormt een risico voor cyberaanvallen en moet daarom goed worden beschermd.

Zero-Trust

Zorgverleners kunnen met Medical IoT Security op basis van Zero Trust deze medische assets beter beschermen, zo is de gedachte. De security-architectuur maakt onder meer automatische device-detectie, contextuele segmentatie, aanbevelingen voor de minst nodige toegangsrechten en handhaving van beleid met één klik mogelijk. Daarnaast biedt de oplossing bescherming tegen bedreigingen, met de cloudgebaseerde diensten van Palo Alto Networks.

De nieuwe oplossing maakt het mogelijk op basis van ML regels met geautomatiseerde beveiligingsreacties aan te maken voor medische devices, zero-trust-beleidsaanbevelingen en -handhaving te automatiseren, inzicht te krijgen in kwetsbaarheden van devices en risicopositie en inzichtsmogelijkheden om de naleving te verbeteren.

Ook zorgt de oplossing voor het controleren van netwerksegmentatie en de het vereenvoudigen van de operationele werkzaamheden. Medical IoT Security van Palo Alto Networks komt in januari 2023 beschikbaar.