Abonneer je gratis op Techzine!

De Windows 7-activering is gekraakt, nog voordat het nieuwe besturingssysteem van Microsoft in de winkels ligt. Doordat de activering is gekraakt kan men nu al de WGA-applicatie van Windows 7 ontwijken.

Dit komt omdat er een activeringscode zoek is geraakt, deze activeringscode komt hoogstwaarschijnlijk van Lenovo af. De code werd gelekt naar een Chinese website, maar ondertussen hebben ook Engelstalige websites die code overgenomen. De code stelt je in staat om een de Windows 7-kopie gewoon te activeren.

Het gaat om een OEM-masterkey die verkregen is uit de ISO van de Lenevo-versie van Windows 7. De OEM-masterkey zorgt ervoor dat men Windows kan activeren in de fabriek, dan hoeven gebruikers dit niet meer te doen. Dit is een veelvoorkomende techniek, bijna elke fabrikant gebruikt deze techniek. De code lijkt ook te werken, tientallen bezoekers geven aan hun versie van Windows 7-RTM geactiveerd te hebben. De code werkt alleen op Windows 7 Ultimate-versies.

Microsoft is reeds op de hoogte van deze techniek en gaat er dus voor zorgen dat het niet meer werkt. Microsoft geeft aan dat klanten Windows het beste kunnen kopen of verkrijgen via goedgekeurde distributie-kanalen, dan zijn ze er zeker van dat het om een legale versie gaat. Een illegale versie kan ook een hoop narigheid met zich mee brengen, zoals virussen en spyware. Microsoft gaat de key op een zwarte lijst plaatsen, zodat hij niet meer werkt. Lenevo is reeds op de hoogte.