2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Zscaler heeft de overname aangekondigd van Canonic Security, een cybersecurity startup gespecialiseerd in bescherming tegen aanvallen gericht op software-as-a-service (SaaS) applicaties.

Nu steeds meer organisaties honderden SaaS-applicaties gebruiken, verbinden hun gebruikers vaak duizenden applicaties van derden en browserextensies met deze platformen zonder toestemming van het IT-team.

De technologie van Canonic Security biedt een oplossing voor dit “onbeheerste oppervlak”, waardoor cybersecurity- en IT-teams zicht krijgen op de beveiliging van applicaties en integraties die verbonden zijn met specifieke SaaS-apps voordat ze toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties.

De mogelijkheden van Canonic zullen worden geïntegreerd met het gegevensbeschermingsaanbod van Zscaler.

Hoewel de voorwaarden van de deal niet bekend werden gemaakt, werd onthuld dat Canonic Security recent nog 6 miljoen dollar aan financiering had opgehaald sinds het een jaar geleden uit de stealth-modus kwam.

Volgens Zscaler zullen de capaciteiten van Canonic worden geïntegreerd in zijn onlangs aangekondigde aanbod voor gegevensbescherming, waardoor zijn cloud access security broker (CASB) oplossing en zijn SaaS security posture management (SSPM) tool worden verbeterd.

Als bekende leverancier van zero-trust beveiligingstechnologieën zoals zero-trust network access (ZTNA) breidt Zscaler zijn aanbod uit nu aanvallers zich meer richten op het uitbuiten van kwetsbaarheden in de beveiliging van de toeleveringsketen en API’s.

Lees ook: ‘Zero trust hoog op de agenda door cloud, potentieel niet benut’

In 2023 zouden meer hacks gericht moeten zijn op API-fouten en supply chains.

Volgens Max Shier, Chief Information Security Officer bij Optiv, zal het benutten van kwetsbaarheden in API’s en de supply chain dit jaar naar verwachting de grootste hacks opleveren. De overname van Canonic Security maakt deel uit van Zscaler’s inspanningen om organisaties te behoeden voor de groeiende risico’s van SaaS supply chain-aanvallen.

Met de integratie van de technologie van Canonic kan Zscaler het beheer en de handhaving van SaaS-applicaties verder stroomlijnen. Het biedt cybersecurity- en IT-teams een efficiëntere en effectievere manier om hun SaaS-applicaties te bewaken en te beveiligen.

De deal is opnieuw een indicatie van de steeds belangrijkere rol die cybersecurity startups spelen in het huidige cybersecurity landschap. Deze startups blijven nieuwe en innovatieve manieren vinden om te beschermen tegen cyberdreigingen.

Lees ook: Toenemend API-gebruik moet leiden tot meer API-security