Abonneer je gratis op Techzine!

Het aantal phishingaanvallen in augustus daalde met 45 procent, zo blijkt uit een recent rapport van beveiligingsbedrijf Symantec.

Uit het September 2009 State of Phishing-rapport blijkt verder dat het gebruik van geautomatiseerde phishingtoolkits daalde met dertig procent.

De aanzienlijke daling in beide categorieën wordt toegeschreven aan de ondergang van een automatische toolkit die netwerksites aanviel. Echter, onderzoekers zijn van mening dat de daling mogelijk maar van korte duur kan zijn.

"Hoewel er een daling is in de activiteit van phishingtoolkits, kan het een kortetermijnverandering zijn en zal het aantal phishingaanvallen waarschijnlijk het aankomende vakantie- en feestseizoen weer stijgen", aldus het rapport.

Symantec concludeerde ook dat het aantal aanvallen in de Engelse taal met elf procent steeg en dat de Verenigde Staten het populairste land is om een phishingsite in te hosten en om een phishingaanval op uit te voeren. Banken zijn overigens nog steeds het populairste doel.

Ongeveer 33 procent van alle phishingaanvallen werd gehost in de VS. Dallas, Houston en Atlanta bevinden zich in de tien steden waarin de meeste aanvallen vanuit uitgevoerd worden. Londen stond op de zevende plaats. Tenslotte bleek uit het rapport dat niet-Engelse phishingaanvallen het meest werden uitgevoerd in het Frans, Italiaans, Chinees en Spaans.