1 min Security

Nederland zorgt voor meer phishing-aanvallen

Uit een rapport van Anti Fraud Command Center dat van het beveiligingsbedrijf RSA Secrurity is, blijkt dat er uit Nederland steeds meer phishing-aanvallen worden ondernomen, hierdoor komt Nederland in de top 10 van landen waaruit deze aanvallen worden ondernemen.

Nederland zorgt voor meer phishing-aanvallenIn april was Nederland nog 13de op deze lijst, maar in die maand is Nederland flink aan het werk geweest. In die maand zijn er in totaal meer dan 40 aanvallen gehost. In loop van de tijd zijn er vanuit Nederland zoveel aanvallen geweest dat zij naar de top 10 zijn verplaatst.

De onderzoekers van het rapport verklaren dit door het feit dat er grote aantallen speciaal op Nederland gerichte aanvallen zouden zijn geweest. De meest bekende is dan ook wel de mailing die zogenaamd bij de Postbank vandaan zou komen.

Van alle aanvallen kwam maarliefst 7 procent in Nederland terecht. De Engelse waren goed voor 37 procent, Australië kreeg 15 procent ook de Spanjaarden waren goed voor 15 procent. Dit zijn percentages van alle aanvallen die niet waren gericht op Verenigde Staten.

Bron:Nu.nl