2min Security

Mozilla: Waarschuwen voor oude Flash-versie werkt

Mozilla is sinds vorige week gestart met het waarschuwen van gebruikers voor lekke Adobe Flash-installaties en spreekt nu al van een groot succes.

Uit een recent gepubliceerd onderzoek blijkt dat tachtig procent van alle internetgebruikers op het internet surft met een oude Adobe Flash- of Adobe Reader-installatie. Mozilla spreekt zelf over 75 procent van gebruikers met een lekke installatie en vond het dus tijd voor actie.

Sinds de lancering van versie 3.5.3 waarin Mozilla gebruikers op oude Flash-versies wijst, hebben al tien miljoen mensen doorgeklikt naar de updatesite van Adobe. Dat aantal is vijf keer hoger dan het normale aantal bezoeken dat de Adobe-updatepagina te verwerken krijgt.

Ook is de opensourceontwikkelaar positief over het aantal gebruikers dat doorklikt naar de pagina met de uitgaveopmerkingen. Normaal zit dat aantal bezoeken onder de vijf procent van het totaalaantal. Echter, dankzij de Flash-link komt dat nu boven de dertig procent uit.

"We blijven naar manieren zoeken om onze gebruikers te beschermen en up-to-date te houden. We zijn bezig om ook andere plugins te controleren en het Firefox-team werkt aan een ingebouwde check die je waarschuwt als een site die je bezoekt een oude plug-in probeert te gebruiken. Dit is slechts het begin", vertelt Johnathan Nightingale.

Mozilla: Waarschuwen voor oude Flash-versie werkt

Bron:Security.NL