2min Security

Netbook Nokia uitgerust met F-Secure-software

Op de netbook van Nokia, de Booklet 3G, wordt standaard een versie van F-Secure voorgeïnstalleerd. Dat heeft F-Secure vandaag bekend gemaakt. De versie die geïnstalleerd wordt verloopt na dertig dagen.

Kimmo Alkio, CEO van F-Secure, zegt: "Nokia en F-Secure delen de visie dat gebruikers altijd toegang tot hun digitale content willen hebben, ongeacht wat voor randapparatuur zij gebruiken. F-Secure is gespecialiseerd in het leggen van veilige verbindingen tussen verschillende apparaten, waarbij de onvervangbare content maximaal wordt beschermd. Mede door de nieuw vormgegeven user interface is F-Secure Internet Security 2010 ook makkelijk in gebruik."

Netbook Nokia uitgerust met F-Secure-softwareJohn Hwang, General Manager Connected Computers bij Nokia, over de samenwerking: "F-Secure heeft een duidelijke visie op mobiliteit en is al geruime tijd een Nokia-partner. We zijn ervan overtuigd dat F-Secure de juiste beveiligingspartner is bij de realisatie van mobiele PC’s."

Standaard wordt versie 2010 meegeïnstalleerd. Deze versie is onlangs uitgegeven. Nieuw aan deze versie is is onder andere de userinterface. F-Secure heeft besloten de oude interface af te schrijven en een nieuwe interface mee te leveren. F-Secure stelt dat het programma eigenlijk nooit user-input nodig heeft en dat het zijn werk volledig achter de schermen doet.

De netbook van Nokia is uitgerust met onder andere GPS en een ingebouwde 3G-modem. Op die manier kan men dus overal internetten, als er een abonnement is afgesloten bij een telecomprovider. Er is dus geen dongle of dergelijk vereist. Meer informatie over de netbook van Nokia is te vinden in onze publicatie hierover.

Bron:Techzine Redactie