1 min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Het internetsecurityepakket van F-Secure is qua looks al jaren hetzelfde. Qua technologie heeft het pakket lange tijd technologieën van Kaspersky, Ad-Aware, Norman en anderen gebruikt. En ook in versie 2009 is dat niet anders, hoewel nu echt alleen nog Kaspersky wordt gebruikt voor on-demanddetectie en F-Secure’s eigen Hydra-engine voor de rest.

Andere in-house technologieën van F-Secure zijn Blacklight voor rootkitdetectie en DeepGuard 2.0 voor proactieve en gedragsbescherming. Leuke namen, maar hoe zit het in de praktijk met F-Secure?

Het nieuwe buzzword voor thuissecurity is natuurlijk prestatie, en ook een beetje in-the-cloud, en F-Secure heeft met zijn vorige twee edities nooit een snelheidsprijs gewonnen. Het bedrijf gebruikte tenslotte de engines van veel verschillende fabrikanten en dat eist zijn tol op het gebied van snelheid. Wel wisten de Finnen vaak duidelijke en degelijke beveiliging neer te zetten.

Een ander veel gehoord nadeel is dat F-Secure altijd duurder is geweest dan zijn concurrentie, zonder meer functies te bieden of in een ander onderdeel uit te blinken.

Overigens is er zojuist tevens een previewversie van de volgende F-Secure-versie uitgebracht. Grootste wijziging is een herziening van de gebruikersinterface, een welkome wijziging want de huidige interface ziet er alweer oud en misschien wel een beetje verrot uit. In deze review wordt tevens een blik geworpen op die testversie. Dus hoe staan de zaken er in 2009 voor? Lees het snel de komende pagina’s in deze review van F-Secure Internet Security 2009.