1 min

Fortinet heeft zijn netwerk security- en security fabric-portfolio flinke updates gegeven.

Updates voor het secure networking-portfolio zijn er vooral voor de centrale beheeroplossing FortiManager. FortiManager integreert nu FortiSASE, de single-verdor SASE-oplossing van Fortinet. Dit moet consistente security, beheer en analyticus voor het hele hybride netwerk bieden.

Andere nieuwe features zijn beschikbaar voor het Hybrid Mesh Firewall-portfolio, Fortinet Secure SD-WAN, de Universal ZTNA-oplossing voor medewerkers op afstand en campuslocaties en Fortinet WLAN/LAN voor bijkantoren en campuslocaties.

Updates Security Fabric-portfolio

Fortinet introduceerde verder updates voor zijn security fabric-portfolio. Bijvoorbeeld nieuwe producten en features voor geavanceerde threat prevention en het geven van gecoördineerde antwoorden voor een zogenoemd ‘self-defending’-ecosysteem. Meer concreet moeten de nieuwe updates real-time response en automatiseringsfunctionaliteit bieden, zodat detectie verandert in real-time bescherming.

Oplossingen binnen dit portfolio die nieuwe functionaliteit hebben gekregen, zijn onder meer FortiEDR, FortiXDR, FortiRecon en FortiDeceptor.

Een nieuwe oplossing binnen het security fabric-portfolio is FortiNDR Cloud. Deze oplossing biedt op AI gebaseerde technologie voor analyse van en bescherming tegen inbreuken.

Verder is nog het Fortinet Network Security Expert (NSE) Certification program uitgebreid, zodat klanten en partners ervoor kunnen zorgen dat hun medewerkers nog meer vaardigheden krijgen als het gaat om cybersecurity.

Lees ook: Fortinet updatet single-vendor SASE-oplossing FortiSASE