2min

Identity & access-specialist Okta heeft zijn nieuwe Security Center gelanceerd. De functie geeft organisaties één overzicht van authenticatie-events, beveiligingsincidenten en de doeltreffendheid van bedreigingen door gebruik te maken van de inzichten van Okta Customer Identity Cloud.

Okta prijst veel functies aan met zijn nieuwe Security Center. Real-time gegevens over de staat van security van een organisatie zullen de beoordeling van de ID-security posture vergemakkelijken. Ten tweede biedt de toepassing out-of-the-box monitoring van bedreigingen. Daarnaast helpt inzicht op applicatieniveau in het authenticatieverkeer de security verder.

Okta beweert dat de meeste bedrijven het beoordelen van hun identiteitsbeveiliging een uitdaging vinden. Vaak moeten ze logs doorspitten, tools van derden gebruiken of hun eigen tools bouwen, waarvoor ervaring op expertniveau nodig is.

Vereenvoudigen

Security Center stroomlijnt het proces en biedt security- en identity-professionals een eenvoudigere manier om identiteitsbedreigingen op te sporen en erop te reageren. Tegelijkertijd moet het een transparanter beeld geven van authenticatie-events, incidenten en reacties op bedreigingen.

De use cases voor Okta’s nieuwe applicatie houden niet op bij het sneller helpen reageren op identiteitsbedreigingen. Security Center stelt bedrijven ook in staat om de impact op de gebruikerservaring van aanvalsbeschermingsfuncties te meten. App-eigenaren kunnen de effecten van verdedigingstactieken op de gebruikerservaring zien. Okta beweert dat dit bijna realtime gebeurt. Bovendien kunnen organisaties de beveiliging en frictie aanpassen aan hun situatie.

Jameeka Aaron, Chief Information Security Officer van Okta, benadrukt dat nauwkeurige detectie alleen niet genoeg is om ervoor te zorgen dat de reactie op bedreigingen is afgestemd op het risiconiveau waarmee een organisatie wordt geconfronteerd.

Wat Okta voorstelt

Aaron zei: “Naarmate aanvallen op identiteitsstromen geavanceerder worden en zich ontwikkelen om detectie te omzeilen, moeten beveiligingsteams vaak een leercurve doorlopen op hun eigen productieomgevingen, wat een vertraagde detectie van aanvallen en daaruit voortvloeiende bedrijfsverliezen kan betekenen.”

Ze voegde eraan toe: “Security Center maakt gebruik van onze gerichte expertise in identiteitsbeveiliging en verpakt deze op een manier die professionals van beveiligingsoperaties kunnen begrijpen en actie kunnen ondernemen.”