1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De ransomwarebendes LockBit en Clop voerden in de maand juni van dit jaar de meeste ransomware-aanvallen uit. Dit blijkt uit het maandoverzicht van Flashpoint.

Volgens het June Cyber Threat Intelligence Report van Flashpoint werden er vorige maand in totaal 475 ransomware-aanvallen uitgevoerd. De meeste van deze aanvallen, in totaal 97, werden door LockBit uitgevoerd. Clop volgde met 91 aanvallen. Daarmee waren ze samen goed voor bijna 40 procent van alle aanvallen.

IT-softwaresector meest aangevallen

De meest aangevallen bedrijfssectoren waren de IT-software- en dienstensector en de bouwsector. Daarnaast worden bedrijven in de VS het meest aangevallen met 226 aanvallen of bijna de helft van alle gerapporteerde aanvallen.

Bedrijven die het meest werden aangevallen, waren Canonical, Google, Microsoft en SUSE. Software-oplossingen die het meest door ransomware-aanvallen werden getroffen, waren Ubuntu, Google Pixel, Pixel Watch en Debian Linux.

Meer remote execution-kwetsbaarheden

Verder blijkt dat de gesignaleerde kwetsbaarheden steeds vaker op afstand uitvoerbaar zijn. Daarnaast hadden 622 van de in juni 2023 ontdekte kwetsbaarheden al een exploit. Hiervoor was voor 73 procent al een oplossing beschikbaar.

Lees ook: Hoe ransomware de sterspeler van cybercrime is geworden