2min Security

Palo Alto Networks koopt Israëlische Talon Cyber Security voor 581 miljoen euro

Palo Alto Networks koopt Israëlische Talon Cyber Security voor 581 miljoen euro

Palo Alto Networks heeft onlangs voor 581 miljoen euro (625 miljoen dollar) het Israëlische Talon Cyber Security overgenomen. Hiermee krijgt het een securityspecialist in handen die een veilig zakelijk browserplatfom biedt.

Talon Cyber Security is pas twee jaar actief. Het bedrijf biedt een zakelijk browserplatform genaamd TalonWork. Daarmee kunnen bedrijven hun medewerkers veilig toegang geven tot cloudapplicaties die zij voor hun werk nodig hebben. Deze veilige browseromgeving is weliswaar gebaseerd op Chromium, maar heeft daar een reeks van security-features aan toegevoegd om aanvallen te voorkomen.

Features TalonWork

 TalonWork zorgt ervoor dat de browserinstallaties van medewerkers bepaalde instellingen hebben die hen minder gevoelig maken voor aanvallen. Een voorbeeld hiervan is een maatregel die hacks op de rendering-machine van de browser tegengaat. Dat onderdeel zorgt onder meer voor het verwerken van multimedia, maar kunnen door kwaadwillenden worden geëxploiteerd.

De Talion Enterprise-browser ondersteunt en beschermt uw organisatie.

Daarnaast kan de veilige zakelijke browseromgeving bedrijfsdata versleutelen voordat de gebruiker deze gegevens downloadf. Hierdoor is het voor hackers onmogelijk deze data te stelen. Veder kan TalonWork ook de toegang beperken tot enkel de belangrijkste en noodzakelijke onderdelen van cloudgebaseerde applicaties, een bekende strategie om gevoelige privileges onbereikbaar te houden voor cyber-aanvallers.

Beheerders kunnen de installaties van TalonWork bij werknemers aansturen via een cloudgebaseerde dashboard-omgeving. Dit dashboard laat onder meer potentieel kwaadaardige browser-extensies zien en helpt met taken als het downloaden van security-updates.

Lucratief voor medewerkers

De overname van Talon Cyber Security door Palo Alto Networks gaat medewerkers van de Israëlische securityspecialist mogelijk veel opleveren. Waarschijnlijk wordt 70 tot 80 miljoen dollar uit de deal aan hen uitgekeerd. Sommige medewerkers zouden hierdoor zelfs bedragen van 1 miljoen dollar of meer ontvangen.

Het is niet de eerste Israëlische securityspeler die Palo Alto Networks de laatste tijd overneemt. Eind oktober werd Dig Security uit Tel Aviv overgenomen.