2min

Palo Alto Networks koopt de Israëlische securitystartup Cider Security voor ongeveer 188 miljoen euro (195 miljoen dollar). Hiermee kan de Amerikaanse securityleverancier nog meer gaan inzetten op het ontdekken en oplossen van kwetsbaarheden in applicatiecode.

Volgens Palo Alto Networks helpt de overname de bestaande functionaliteit van het eigen Prisma Cloud-platform uit te breiden naar de complete beveiliging van de levenscyclus van applicaties, vanaf de code tot aan de uitrol in cloudomgevingen.

Volgens Palo Alto Networks kan het Prisma Cloud-platform met de toevoeging van de technologie van Cider Security de meest complete oplossing worden voor de beveiliging van application supply chains. Hierbij worden niet alleen applicaties en de onderliggende code beschermd, maar ook de tooling waarmee ontwikkelaars de applicaties ontwikkelen.

Eigenschappen Cider-platform

Het platform van de Israëlische securitystartup helpt ontwikkelaars met het vinden en oplossen van kwetsbaarheden in de code en de tools die zij gebruiken voor het bouwen van applicaties.

Een belangrijke eigenschap van dit platform is dat het toegang geeft tot een behoorlijk aantal codescanning tools van andere leveranciers. Deze tools kunnen onder meer worden ingezet voor het vinden van kwetsbaarheden in onderdelen van de applicatiecode, onveilig beheerde encryptiesleutels en andere softwarefouten.

De combinatie van deze tools in een enkel platform moet volgens Cider Security veel handmatig werk besparen. De door het platform gevonden kwetsbaarheden en fouten worden automatisch geprioriteerd, wat het oplossingsproces moet stroomlijnen.

Een andere eigenschap van het Cider-platform is de beveiligen van ontwikkelingstools. Hiervoor brengt het platform de gebruikte tools in kaart, waarna mogelijke configuratieproblemen worden geïdentificeerd. Deze configuratiefouten kunnen een potentieel risico voor cyberaanvallen vormen. Denk hierbij aan het identificeren van verkeerde instellingen die cybercriminelen toegang geven tot de codebestanden van applicaties in ontwikkelingsomgevingen.

Financiering

Palo Alto Networks financiert het overnamebedrag van rond de 188 miljoen euro door ruim 192 miljoen euro (200 miljoen dollar) in cash en 96 miljoen euro (100 miljoen dollar) in aandelen te reserveren. De overname moet in het tweede kwartaal van fiscaal 2023 zijn beslag krijgen.