2min

Gebruikers van Check Point-oplossingen kunnen binnenkort assistentie krijgen van de Infinity AI Copilot. Dit moet het werk van securityexperts eenvoudiger maken.

Check Point heeft de nieuwe copiloot getraind met de security-intelligence van zijn oplossingen. Het bedrijf bestaat 30 jaar en kan de data uit die periode gebruiken voor het bouwen van de assistent. “Infinity AI Copilot werkt als beheer- en analytische assistent, die complexe beveiligingstaken automatiseert en proactieve oplossingen biedt voor cyberbedreigingen”, geeft Check Point aan.

Voor het ondersteunen van beheerwerkzaamheden kan Infinity AI Copilot helpen bij implementatietaken. Ook biedt de copiloot eventanalyses en ondersteunt bij het oplossen van problemen. Volgens Check Point kunnen deze onderdelen van Infinity AI Copilot de tijd die nodig is voor beheer met 90 procent terugbrengen.

De copiloot kan ook ondersteunen bij het uitrollen, aanpassen en beheren van toegangsregels en security-controlemechanismen. Hierbij wordt rekening gehouden met de policies van een bedrijf. Daarnaast is het getraind voor het reageren op cyberincidenten, doordat het sterke AI heeft voor threat hunting en analyse.

Platform

Voor de Infinity AI Copilot geldt dat het werkt met alle producten op het Check Point Infinity Platform. Op dit platform komen de securityoplossingen van Check Point samen, om datacenters, netwerken, clouds, kantoren en remote users goed te beveiligen. Daarmee is de copiloot voor veel verschillende securitywerkzaamheden in te zetten.

Gebruikers moeten de assistent zo simpel mogelijk kunnen gebruiken, vindt Check Point. Daarom kan de copiloot in iedere taal chatten.

Momenteel is de Infinity AI Copilot beschikbaar als preview. In het tweede kwartaal moet de assistent beschikbaar zijn voor iedere gebruiker.

Tip: API-security wordt langzaam maar zeker volwassen, ook binnen organisaties