1 min Security

CrowdStrike en AWS verder samen in cloudsecurity en AI-ontwikkeling

CrowdStrike en AWS verder samen in cloudsecurity en AI-ontwikkeling

CrowdStrike en AWS breiden hun bestaande samenwerking rond cloudsecurity en AI-ontwikkeling verder uit. Beide bedrijven gaan hierbij intensiever elkaars security- en AI-platforms gebruiken.

Het intensiveren van de samenwerking tussen AWS en CrowdStrike moet ertoe leiden dat beide partijen hun cybersecurity consolideren en de overstap naar de cloud, ook die van klanten, versnellen. De samenwerking betekent dat beide partijen meer elkaars diensten en producten gaan gebruiken. Zo gaat AWS diverse securitytoepassingen voor zijn platforms en infrastructuur nu samenbrengen op het op AI gebaseerde CrowdStrike XDR Falcon-platform. Het gaat vooral om de diverse Endpoint Detection and Response (EDR)-oplossingen die AWS nu gebruikt. Vanaf nu wordt hiervoor dus het Falcon-platform ingezet.

Amazon Bedrock en Sagemaker voor GenAI

Op zijn beurt gaat CrowdStrike meer gebruikmaken van de diverse AI-mogelijkheden die AWS biedt. Dit om de generatieve AI-functionaliteit voor zijn oplossingen, waaronder Falcon, door te ontwikkelen. De securityspeler gaat binnen de uitgebreide samenwerking Amazon Bedrock gebruiken voor de AI-gerelateerde oplossingen. Vooral de via deze omgeving beschikbare Claude LLM’s van Anthropic.

Daarnaast gaat CrowdStrike ook vaker Amazon Sagemaker gebruiken om binnen zijn platform zelfontwikkelde en getrainde LLM’s te kunnen uitrollen.

Lees ook: CrowdStrike Falcon XDR integreert voortaan met Rubrik Security Cloud