1 min

Tags in dit artikel

, ,

Research In Motion heeft India verzekerd dat het toegang tot zijn messenger-dienst zal verlenen.

De autoriteiten van onder meer Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten gaven eerder al aan dat het een kwestie is van nationale veiligheid. Het niet kunnen aftappen van communicatie vanaf BlackBerry’s door nationale veiligheidsdiensten zou deze veiligheid in potentie in gevaar brengen.

Het bericht dat RIM India toegang zal verlenen tot de versleutelde data afkomstig van de BlackBerry-toestellen volgt kort op de uitspraak van RIM-topman Robert Crow, waarin hij aangeeft optimistisch te zijn dat ze samen met de Indiase overheid tot een passende oplossing kunnen komen.

India heeft de maker van de BlackBerry een deadline gesteld voor het verlenen van toegang tot de versleutelde email en messenger-dienst. Indien de overheid van India op 31 augustus alsnog geen toegang heeft tot de versleutelde data dat zal het de eerdergenoemde diensten afsluiten.

"Ze hebben ons toegang tot de messenger-dienst verzekerd, en zeiden dat ze werken aan een oplossing voor het gehele probleem", aldus een Indiase functionaris na een gesprek met RIM in New Delhi.