1 min

Platenlabel EMI gebruikt de website Rapidshare voor het verspreiden van muziek. Het opmerkelijke is dat EMI rapidshare een "piraten-oase" noemt. Dit blijkt uit een rechtszaak tussen het platenlabel en MP3Tunes.

In de rechtszaak heeft MP3tunes-oprichter Michael Robertson bewijs geleverd waaruit blijkt dat EMI zelfs liedjes op Rapidshare en andere filehostingsites publiceert. Dit is opmerkelijk omdat EMI in de rechtszaak Rapidshare nu juist omschrijft als een "veilige haven voor piraterij" en een "piraten-oase".

De rechtszaak tussen EMI en MP3tunes gaat om de muziekzoekmachine sideload.com van MP3tunes. Met de website kunnen MP3tunes-gebruikers muziekbstanden van andere sites toevoegen aan hun eigen online muziekluis. Volgens het platenlabel zou de sideload linken naar verdachte sites als Rapidshare.

Op de website van Torrentfreak vertelt Robertson: "We hebben interne e-mails opgedoken waaruit blijkt dat EMI zelf liedjes op Rapidshare zet en e-mails stuurt naar anderen met instructies om ze te downloaden via Rapidshare. Maar het is voor ons niet te zien welke Rapidshare-links van EMI zelf afkomstig zijn of niet".